Kraj rozdá lidem požární hlásiče. První je dostanou senioři

28. 01. 2020

Projekt, jehož cílem je intenzivnější ochrana obyvatel regionu, připravuje v současné době Olomoucký kraj. Seniorům nad pětašedesát let, zrakově a těžce zdravotně postiženým lidem rozdá hejtmanství hlásiče, které v případě požáru upozorní majitele na hrozící nebezpečí.

Projekt je výsledkem pravidelných jednání naší bezpečnostní rady. Ta už vloni vydala brožuru, kde lidé najdou užitečné informace právě k této problematice. Záměr rozdat požární hlásiče mezi nejohroženější skupiny obyvatel je tak dalším krokem k zajištění větší bezpečnosti našich občanů,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Kraj na projekt vyčlenil čtyři sta tisíc korun. Jednotlivé hlásiče budou lidem do jejich příbytků montovat hasiči. V první fázi půjde o stovky zařízení.

„V současné době chystáme podmínky, na jejichž základě budeme hlásiče přidělovat,“ řekla tajemnice bezpečnostní rady kraje Alena Hložková.

Nejde o první ukázku aktivního zapojení kraje do preventivních aktivit, které zachraňují život. Nedávno hejtmanství podpořilo například projekt Seniorská obálka – ta slouží záchranářům k tomu, aby rychleji dokázali diagnostikovat zdravotní problémy, do kterých se lidé mohou dostat.

Kraj rozdá lidem požární hlásiče. První je dostanou senioři


Poslední změna 28. 01. 2020 15:21:41