Kraj má nový protidrogový plán

13. 02. 2019

Olomoucký kraj připravil nový protidrogový plán. Ten počítá s tím, že stejně jako v minulosti se i tentokrát hejtmanství zaměří hlavně na prevenci a mládež. Dokument bude platit od letošku do roku 2022.

„Dobrou zprávou je, že se v minulých letech podařilo celé území kraje pokrýt jednotnou sítí organizací, které se protidrogovou prevencí zabývají. Na druhou stranu musíme například zlepšit jejich financování a zjednodušit složitou administrativní zátěž,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Kvalitní prevenci u dětí mají podle navrženého plánu zajistit zkušení pedagogové přímo na školách. Osvětové informace se přitom nemají týkat jen tvrdých drog, ale například i alkoholu nebo hazardu. Dokument myslí také na lidi, kteří už závislosti propadli.

Jedním z našich hlavních cílů je zajištění ambulantních služeb pro závislé osoby, a to v každém okrese našeho kraje,“ dodal Horák.

Protidrogový plán Olomouckého kraje ještě musí schválit krajské zastupitelstvo. Hned poté si ho mohou lidé prostudovat na webových stránkách OLKRAJ.CZ.

Kraj má nový protidrogový plán


Poslední změna 13. 02. 2019 10:04:39