Kraj kvůli covidu-19 odloží poznávací zájezdy seniorů. Pomůže jim jinak

08. 09. 2020

S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci a doporučení hygieniků letos Olomoucký kraj nebude realizovat projekt Seniorské cestování. Peníze, které takto hejtmanství ušetří, však vniveč nepřijdou. Kraj chce seniorům pomoci jinak.

„Projekt Seniorské cestování určitě nekončí, pokračovat bude příští rok. Letos nechceme riskovat. Zdraví máme všichni jenom jedno a hrady, zámky a další památky určitě nikam neutečou,“ vysvětlil postoj Olomouckého kraje jeho hejtman Ladislav Okleštěk.

Seniorské cestování podporuje kraj už několik let. Příští rok v tom bude pokračovat. Lidé nad 65 let věku tak opět dostanou možnost poznat největší zajímavosti našeho regionu i sousedního Moravskoslezského kraje.

Uspořené peníze chce hejtmanství investovat do jiných forem seniorské podpory. „Uvažujeme třeba o rozšíření programu na bezplatné darování požárních hlásičů a detektorů nebezpečných plynů. Ten byl poprvé vyhlášen právě letos a mezi staršími věkovými skupinami obyvatel je o něj velký zájem,“ dodal Okleštěk.

Kraj kvůli covidu-19 odloží poznávací zájezdy seniorů. Pomůže jim jinak Archivní foto


Poslední změna 14. 09. 2020 10:40:11