Kraj jednal o problémech lidí s autismem

04. 10. 2018

V kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje se v úterý 2. října diskutovalo o problematice sociálních služeb pro osoby s poruchou autistického spektra (PAS). Konferenci uspořádalo hejtmanství ve spolupráci se spolkem Naděje pro děti úplňku.

 

„Na konferenci pod názvem Sociální služby jako nástroj pomoci lidem s PAS v Olomouckém kraji se setkali zástupci poskytovatelů sociálních služeb, školství, obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, ale například i rodiče dětí s autismem, aby vzájemně diskutovali o potřebách rodin a osob s poruchou autistického spektra,“ uvedla Irena Sonntagová, vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu.

 

Výstupem z jednání jsou nové poznatky, které umožní lepší směrování pomoci prostřednictvím sociálních služeb. Olomoucký kraj se problematikou autistů zabývá dlouhodobě a vytvořil například pracovní skupinu, která má za cíl život lidí s poruchou autistického spektra zlepšit. Bližší informace najdou zájemci na webu https://www.olkraj.cz/problematika-osob-s-poruchou-autistickeho-spektra-pas-cl-3570.html.

Kraj jednal o problémech lidí s autismem


Poslední změna 04. 10. 2018 10:49:26