Kraj chystá novou koncepci tělovýchovy a sportu

05. 04. 2019

Olomoucký kraj připravuje koncepci rozvoje tělovýchovy a sportu, která má nastínit, jakým směrem se další z krajských priorit posune v následujících letech. V těchto dnech hejtmanství oslovilo obce, sportovní kluby a například i Univerzitu Palackého v Olomouci, aby získalo data pro první pasportizaci tělovýchovných zařízení v regionu.

„Výstup z vyplněných dotazníků použijeme na analytickou část připravované koncepce. Jejím účelem bude zefektivnit nastavení krajského dotačního programu, jehož prostřednictvím hejtmanství sport podporuje,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast sportu Petr Vrána.

Kraj dosud oslovil více než čtrnáct set subjektů, které mají se sportem co do činění. Další zájemci si dotazník mohou spustit přímo z webu OLKRAJ.CZ.

„Koncepce rozvoje sportu bude zahrnovat roky 2019 až 2023 a její součástí se stane také akční plán. Půjde vlastně o investiční kuchařku, kterou se hejtmanství může řídit při rozhodování o investicích,“ dodal náměstek Vrána.

Olomoucký kraj podporuje sport například dotacemi na výstavbu nových sportovišť, ale přispívá i samotným profesionálním a amatérským sportovcům. Ročně na tyto účely uvolní desítky miliónů korun.

Kraj chystá novou koncepci tělovýchovy a sportu


Poslední změna 05. 04. 2019 09:21:51