Videkonference homesharing

Datum04. 12. 2020
Místo konáníOnline
WWWwww.zet-my.cz/konference-homesharing/
OrganizátorSpolek Zet-My

Spolek Zet-My za přispění Olomouckého kraje si Vás dovoluje pozvat na videokonferenci k Homesharingu. Konference je určena pro širokou laickou i odbornou veřejnost, pečující osoby a zájemce o hostitelství.

Konference je ZDARMA a ONLINE.

Projekt Homesharing

V Olomouckém kraji startuje nový projekt HOMESHARING, který již delší dobu úspěšně funguje v zahraničí, i v některých krajích naší republiky. Tento program se zaměřuje na podporu a pomoc osobám pečujícím o děti a dospělé se zdravotním postižením v domácím prostředí. Tato pomoc se neobejde bez dobrovolníků (tzv. hostitelů), kteří si pravidelně dítě či dospělého s postižením přebírají do péče na předem domluvený čas, který spolu stráví. Četnost setkávání závisí na možnostech hostitelů. Jelikož je dlouhodobá péče o lidi se zdravotním postižením náročná a mnohdy nepřetržitá, je potřebné poskytnout pečujícím osobám trochu volného času na načerpání nových sil. Hostitele naopak může tato zkušenost obohatit, inspirovat a umožnit mu vnímat svět i z jiného úhlu pohledu.

I krátká chvíle našeho času může někomu jinému pomoci dát prostor k regeneraci a zpříjemnit mu život.  Zájemci z Olomouckého kraje, kteří by měli chuť se do tohoto projektu zapojit a darovat odpočinek pečujícím lidem, se mohou obrátit na organizaci Zet-My, z. s., která projekt Homesharing, s přispěním Olomouckého kraje, koordinuje, na emailovou adresu zet-my@seznam.cz nebo na telefonní číslo 722 152 030.


Poslední změna 03. 12. 2020 16:22:10