Jižní Morava děkuje Olomouckému kraji

05. 01. 2022

Statisíce korun, které vloni zamířily z Olomouckého kraje na podporu tornádem poničených vesnic, posloužily dobré věci. Peníze využili lidé z jižní Moravy na likvidaci škod. Finance uvolnilo hejtmanství přímo ze svého rozpočtu. Více než 200 tisíc korun se pak vybralo v rámci dobročinné akce Památky památkám. Výtěžek ze sbírky zamířil do galerie v Hodoníně.

„Peníze využijeme na opravu poškozených oken ve stálé expozici. Daru si velmi vážíme,“ píše v děkovném dopise Josef Fantura, ředitel hodonínské galerie výtvarného umění.

Sbírková akce na podporu hodonínské expozice proběhla vloni v létě a u veřejnosti vzbudila velký zájem. Ten se projevil i na výsledném výtěžku charitativního projektu.

„Veškeré vstupné, které se vloni o víkendu 31. července až 1. srpna vybralo v krajských příspěvkových organizacích – jako jsou například muzea či galerie, šlo na pomoc do Hodonína,“ dodal Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje a iniciátor zmiňované sbírky.

Další poděkování obdrželo hejtmanství z Moravské Nové Vsi. Ta patřila mezi čtveřici obcí, kterým kraj poslal peníze přímo ze svého rozpočtu – šlo o Lužice, Mikulčice, Hrušky a právě Moravskou Novou Ves. Každá z nich obdržela finanční dar ve výši 100 tisíc korun.

Foto: HZS JMK


Poslední změna 05. 01. 2022 08:41:58