Welzlův kvadriatlon + dětský Welzlův kvadriatlon

Datum18. 07. 2020
Místo konáníZábřeh - venkovní koupaliště
WWWwww.welzluvkvadriatlon.cz
OrganizátorObčanské sdružení BŘEH, Zábřeh

Zábřeh bude hostit jubilejní desátý ročník mezinárodního mistrovství ČR v extrémním kvadriatlonu. Netradiční závod, který spojuje disciplíny jako je běh, plavání, cyklistiku a jízdu na kolečkových bruslích, je inspirovaný ikonickou postavou nejznámějšího zábřežského rodáka Jana Eskymo Welzla.

Hlavní a štafetový závod odstartuje přesně v pravé poledne ze zábřežského plaveckého areálu. Na závodníky čeká pestrá trať, která každoročně přiláká desítky závodníků z celé republiky i ze zahraničí. Po tříkilometrovém běhu se rozehřátí borci ponoří do vody, aby překonali šest set metrů dlouhou plaveckou část ve vodní nádrži Nemilka. Následuje desetikilometrový úsek nádherným sázavským údolím na bruslích, který je ale pro mnohé závodníky největší výzvou. Na závěr je připravená jedenáctikilometrová, pečlivě profilovaná trať lesem na horských kolech. Registrace všech závodníků bude probíhat od 8 do 10 hodin.

Závod štafet se koná na stejné trati jako hlavní závod. Štafeta může být složena ze čtyř závodníků, přičemž každý závodník startuje v jedné disciplíně. Pravidla umožňují startovat i štafetám se dvěma či třemi závodníky. Ocenění sportovci se mohou těšit na finanční výhru v celkové výši 36.500 korun.

Jako první ale poměří své síly děti, kterým závod startuje v 10:30 hodin. Pro ně je připraven speciální dětský Welzlův kvadriatlon.

Vzhledem k letošním složitým podmínkám komplikujícím i tak náročnou organizaci závodu bude mimořádně vynechán nedělní MTB maraton

Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje pana Ladislava Oklešťka.

Welzlův kvadriatlon + dětský Welzlův kvadriatlon


Poslední změna 01. 07. 2020 07:02:39