Romská pouť

Datum19. 09. 2020
Místo konáníOlomouc
OrganizátorCharita Olomouc

Hanácká metropole přivítá v sobotu 19. září na duchovní pouti Romy z Čech, Moravy a Slovenska. Letošní 22. ročník již tradiční Romské pouti se uskuteční v katedrále sv. Václava a přilehlých parkánových zahradách. V odpoledních hodinách proběhne duchovní program v podobě přednášky, aktivit pro děti a poslechu křesťanských písní v podání romských kapel. Tématem letošní duchovní poutě je Jeketane (Společně). Romská pouť je ojedinělou akcí tohoto druhu v České republice.

Letošní ročník pouti se poprvé uskuteční v katedrále sv. Václava. Mši svatou bude celebrovat olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner spolu se salesiánským knězem P. Jiřím Cahou. Program na parkánech doplní doprovodná výstava Obrazy s tématem Romů. Jednotlivé obrazy jsou zaměřeny na šest témat: historie, holocaust, výtvarné umění, hudba, romský jazyk a literatura. Jsou vyrobeny tak, aby fungovaly jako otevřená kniha.

Během odpoledne bude pro děti v blízkosti katedrály připraven doprovodný program v podobě několika stanovišť, které děti provedou skutky milosrdenství.

Romská pouť


Poslední změna 10. 09. 2020 11:54:54