Olomoucký kraj zprůjezdní sesunutou silnici u Hanušovic

01. 04. 2021

Olomoucký kraj začal s opravou silnice II/369 u Hanušovic. Její část se sesunula do koryta Moravy letos v únoru, komunikace kvůli tomu byla uzavřena. Jde o důležitou dopravní tepnu na severu regionu a jejím zprůjezdněním se řidičům uleví.

„Jedná se o provizorní opravu do doby, než se podaří celý úsek nově vybudovat. Po provizorní opravě bude silnice průjezdná jedním jízdním pruhem,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Náklady na provizorní opravu cesty a její zprůjezdnění budou činit zhruba tři milióny korun s tím, že hotovo má být nejpozději do konce června. Jednosměrný provoz budou na místě řídit semafory.

„Dobrou zprávou je, že průjezd nebude omezen tonáží. To znamená, že po provizorně opravném úseku budou moci projíždět osobní i nákladní auta,“ dodal Zácha.

Olomoucký kraj zároveň připravuje kompletní opravu dané části vozovky. Ta bude technologicky mimořádně náročná – počítá totiž s vybudováním úplně nové části komunikace a zajištěním svahu nad silnicí i koryta řeky.

	Olomoucký kraj zprůjezdní sesutou silnici u Hanušovic
	Olomoucký kraj zprůjezdní sesutou silnici u Hanušovic


Poslední změna 01. 04. 2021 11:36:50