Olomoucký kraj dočasně omezí i vlakovou dopravu

26. 03. 2020

Zhruba o sedm procent méně vlaků vyjede v pondělí 30. března na tratě v Olomouckém kraji. Redukce spojů, která souvisí se současným nouzovým stavem a opatřeními vlády, potrvá až do odvolání. Dopravce nevypraví především posilové soupravy, jimiž děti cestovaly do škol a zpět.

Jedná se o dočasné opatření. Jakmile mimořádná situace v souvislosti s koronavirem skončí, drážní doprava se vrátí do běžného režimu,“ uvedl Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Kvůli redukci najedou vlaky v Olomouckém kraji za den o zhruba 1230 kilometrů méně, než hejtmanství původně objednalo. Nepojede například spoj, který před čtvrt na šest ráno vyráží ze Šumperku do Zábřehu, nebo vlak mezi Olomoucí a Prostějovem s odjezdem v 6:52.

Informace o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na webových stránkách KIDSOK.CZ nebo IDSOK.CZ, případně si mohou zavolat na infolinku 588 88 77 88,“ dodala Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

V minulých dnech už v souvislosti s aktuální situací přestal jezdit spoj z Jeseníku do Krnova přes polské Glucholazy. Provoz byl zastaven také na tratích z Červenky do Senice na Hané a mezi Senicí na Hané a Litovlí.

Olomoucký kraj dočasně omezil i autobusovou dopravu. Ta od pátku 13. března jezdí v režimu jarních prázdnin.

Olomoucký kraj dočasně omezí i vlakovou dopravu


Poslední změna 26. 03. 2020 13:38:27