Obývák Karla Nováka

Datum15. 09.-23. 10. 2022
Místo konáníMuzeum a galerie v Prostějově
OrganizátorMuzeum a galerie v Prostějově

Muzeum a galerie v Prostějově si vás dovoluje pozvat na výstavu Obývák Karla Nováka.

Výstavu můžete navštívit od 15. 9. do 23. 10. 2022. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 6. 10. 2022 v 17:30 hodin v hlavní budově na Masarykově náměstí 2. Její součástí bude umělecké představení studentů ateliéru Nová média 2 při AVU v Praze. Při této příležitosti se také uskuteční dražba pohovky z ateliéru umělce, jejíž výtěžek bude použit na zajištění pozůstalosti autorovy tvorby.

V pátek 7. 10. a sobotu 8. 10. bude do muzea bezplatný vstup. V rámci doprovodného programu se uskuteční také Performance pro Karla Nováka, kterou předvede Kateřina Olivová, Darina Alster a studenti Nová média 2 při AVU v sobotu v 16:00 hodin v Baru 12  opic.

Výstava prezentuje současnou tvorbu studentů ateliéru Nová média 2 - Natálie Košková, Lea Kupková, Tamara Moyzes, Kateřina Olivová, Matěj Pšenička, Polina Revunenko, Karolína Schön, Sofia Sorokina, Lev Stratil, Vell Sv, Martina, Šikulová, Adam Tománek, Karel Vladyka, Zlata Ziborová.

Je věnována uctění památky prostějovského fotografa Karla Nováka a její součástí je rekonstrukce umělcova obývacího pokoje a zároveň ateliéru, který se bude v průběhu výstavy vyvíjet. Návštěvníci tak mohou doslova nahlédnout do životního prostoru známého prostějovského fotografa, který se ve své tvorbě zaměřoval především na ženské akty. Výstavu můžete navštívit v jejím průběhu několikrát a vždy uvidíte její rozšířenou podobu.

Obývák Karla Nováka
Obývák Karla Nováka


Poslední změna 03. 10. 2022 14:53:53