Kraj získal certifikát, který potvrzuje jeho společenskou odpovědnost

13. 01. 2022

Krajský úřad Olomouckého kraje se může pochlubit novým certifikátem. Ten garantuje, že je společensky odpovědnou firmou. Udělení certifikátu předcházely měsíce práce. Společenská odpovědnost úřadu se promítá do mnoha oblastí jeho fungování – od třídění odpadu až po ochranu životního prostředí a dobrovolnickou činnost.

„Nečekali jsme na to, až nám společenskou odpovědnost přikáže zákon, ale sami jsme iniciativně podnikli kroky k tomu, abychom odpovědní byli. A to nejen k občanům, pro něž je zde kraj především, ale pro celou společnost,“ uvedl Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.  

Už vloni v březnu se tak naplno rozjely práce spojené s nastavením systému řízení managementu společenské odpovědnosti, řídících a kontrolních mechanismů a zpracováním odpovídající dokumentace. Krajský úřad si stanovil strategické cíle v oblasti společenské odpovědnosti, které bude v nadcházejícím období naplňovat. Své aktivity si rozčlenil do čtyř základních pilířů – ekonomického, sociálního, environmentálního a oblasti péče o zaměstnance.

„Společenská odpovědnost se promítne například do efektivnějšího fungování úřadu, povede ke zmenšení byrokracie, snížení ekologické zátěže a v jejím rámci podpoříme třeba i vzdělávání dobrovolníků napříč Olomouckým krajem,“ doplnil ředitel Baláš.

Kraj získal certifikát, který potvrzuje jeho společenskou odpovědnost
Kraj získal certifikát, který potvrzuje jeho společenskou odpovědnost


Poslední změna 13. 01. 2022 13:37:45