Kraj rozdělí peníze z povodňové sbírky

28. 07. 2020

Více než jeden milión a tři sta tisíc korun dorazí v nejbližší době do obcí Šumvald, Oskava a Dlouhá Loučka, které na začátku června zasáhla blesková povodeň. Peníze se podařilo nashromáždit na speciálním účtu, jenž krátce po záplavách zřídil Olomoucký kraj.

„Děkuji všem lidem, kterým není situace v povodní zasažených obcích lhostejná, a přispívají do veřejné sbírky. Finanční prostředky rozdělíme mezi jednotlivé vesnice podle výše škod, s nimiž se musely potýkat,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Na konto Šumvaldu tak zamíří 805 tisíc, do Oskavy 335 tisíc a do Dlouhé Loučky 201 tisíc korun. Obce musí finance použít výlučně na zmírnění následků živelní pohromy, která letos zasáhla jejich území.

„Sbírka běží dál. Peníze mohou lidé posílat až do konce tohoto roku. Jakmile bude na účtu další větší částka, znovu rozhodneme o jejím rozdělení,“ doplnil hejtman.

Olomoucký kraj kromě vyhlášení sbírky zajistil pro obyvatele Šumvaldu cisterny s pitnou vodou. Zaplatil také stravu pro dobrovolníky, kteří v obci pomáhali s odstraňováním škod, a zajistil na své náklady statická posouzení staveb ve vesnici.

Kraj rozdělí peníze z povodňové sbírky


Poslední změna 28. 07. 2020 09:50:40