Herna plná přírody

Datum01. 02.-06. 09. 2020
Místo konáníMuzeum Šumperk (Muzejíčko)
OrganizátorVlastivědné muzeum v Šumperku

Výstava prodloužena do 6. září 2020.

Malí i velcí návštěvníci se dovědí, co žije a roste v lese, na louce, v okolí řek a rybníků a na skalách. Nejodvážnější mohou přeskákat po kamenech řeku nebo se prolézt po obří pavoučí síti a jejího tvůrce nakrmit nebo před ním zachránit jeho oběti. Zvídaví se mohou naučit počítat stáří stromů, o nichž jim více prozradí kouzelný provázek nebo vzorky dřevin. Kdo je býložravec, masožravec, všežravec? I na to v Muzejíčku plném přírody najdete odpověď. Pro nejmenší je připraveno puzzle, skládačky, interaktivní omalovánky – tiskátka – a mnoho dalších zajímavostí ze světa rostlin a zvířat. V koutku mladých badatelů bude k dispozici mikroskop se speciální kamerou a lupa, informační materiály o dřevinách, rostlinách (bylinách), hmyzu i ukázka zpracování přírodnin v přírodovědných sbírkách. Život v přírodě během čtyř ročních období přiblíží krátký film.

Pro žáky, kteří přišli o část výuky, je připraven také speciální doprovodný program. Ten má podobu různých hádanek rozvíjejících logické myšlení. Děti si procvičí aritmetiku, geometrii, ale i český jazyk. Také si ověří své všeobecné znalosti. Zábavu si jistě užijí s optickými klamy, které na ně v herně rovněž čekají a jež pro změnu prověří jejich zrakové schopnosti. Program je vhodný nejen pro malé návštěvníky, ale i pro jejich rodiče, kteří mohou spolu s dětmi vyzkoušet připravené hádanky a potrápit své mozkové buňky.                    

Výstava je vhodná pro předškoláky i pro žáky a studenty základních i středních škol. V případě zájmu se můžete objednat na adrese sarka.krellerova@muzeum-sumperk.cz.


Poslední změna 27. 08. 2020 14:41:10