Hejtmanství sestavuje startér pro ekonomiku. Zapojí experty

19. 05. 2020

Olomoucký kraj zakládá expertní tým, jehož úkolem bude rychlé nastartování ekonomiky. Do poradní skupiny se kromě zástupců hejtmanství zapojí například představitelé vysokých škol a manažeři velkých firem i zástupci drobných podnikatelů.

„Úkolem odborníků bude najít klíčové oblasti, kam má Olomoucký kraj směrovat svoji podporu, aby naplno využil potenciál celého regionu. Nastává období, kdy máme šanci využít některé dřívější investice, o které jsme se zasadili,“ uvedl Jiří Zemánek, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Experti z Univerzity Palackého, Moravské vysoké školy a Vysoké školy logistiky budou společně se zástupci inovačního centra, hospodářské komory i podnikateli hledat příležitosti, které může Olomoucký kraj využít pro hospodářský růst. Velké naděje už teď vkládají například do inovací v průmyslu a do oblasti cestovního ruchu.

„Podnikatelům jsme začali pomáhat hned od začátku nouzového stavu. Shromažďovali jsme například komplexní informace o možnostech státní pomoci. Nyní budeme nastavovat konkrétní postupy podpory kraje,“ řekla Marie Studená, ředitelka Inovačního centra Olomouckého kraje.

Expertní tým pro nastartování ekonomiky podle hejtmana Ladislava Oklešťka začne pracovat ještě během května. „Nejsem odborník na ekonomické analýzy, ani neumím věštit z křišťálové koule. Když se ale podívám do historie na to, jak si lidé v našem regionu poradili s jinými, a často daleko většími překážkami, nepochybuji o tom, že zvládneme i tuto,“ dodal Ladislav Okleštěk.     

Hejtmanství sestavuje startér pro ekonomiku. Zapojí experty


Poslední změna 19. 05. 2020 07:49:19