Ekologické dny Olomouc

Datum08.-19. 09. 2021
Místo konáníCentrum Sluňákov, Horka nad Moravou
OrganizátorSluňákov - centrum ekologických aktivit

Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce ve dnech 8. – 18. září 2021 pořádá 31. ročník Ekologických dnů Olomouc (EDO). Tento tradiční festival letos nabídne velkoryse komponovaný a bohatý program, ze kterého si budou moci vybrat všichni zájemci od tří do sta (a více) let. Festival doprovodí další kulturní a vzdělávací akce pořádáné Sluňákovem ve spolupráci s Muzeem umění Olomouc a s celou řadou odborníků a soukromých i veřejných organizací.

Ve čtvrtek bude zahájena první část festivalu debatním večerem v Muzeu umění na téma „Originál, mezi uměním a přírodou“, který doprovodí filmová projekce z dílny AFO (Andy Goldsworthy). V prostorách nízkoenergetického domu Sluňákova v Horce nad Moravou se budou od pátku do neděle (10. - 12. 9.) konat Besedy EDO za účasti předních osobností přírodních i společenských vědních oborů (V. Bělohradský, J. Přibáň, M. Bartlová, E. Fulínová, S. Komárek, D. Prokop, D. Storch, J. Zrzavý a mnozí další). Zcela unikátní bude sobotní kulturní program multiinstrumentalisty Michala Smetanky a slovem Pavla Konečného v Rajské zahradě Františka Skály.

Další tradiční akce EDO, Ekojarmark, proběhne v areálu Sluňákova v sobotu 18. 9. Po celý den bude na hlavním pódiu i vedlejších scénách znít hudba v podání Františka Skály, Hm…, Moniky Načevy, Mirka Kemela, Pavla Fajta, skupin Jablkoň a Progress 2. Kromě toho se děti i dospělí mohou těšit na divadelní představení, science show, swingovou tančírnu, mykologickou poradnu, a nejrůznější zábavné a poučné zastavení, kde se seznámí s praktickými poznatky týkajícími se klimatických změn a udržitelných způsobů života i s různými pohledy na přírodu a krajinu, kterou obýváme.

 

Ekologické dny Olomouc
Soubor typu docxEkologické dny Olomouc - program(67,7 kB)stáhnout


Poslední změna 07. 09. 2021 09:06:58