Dalších devět procent navíc. Děkujeme

13. 02. 2020

V Olomouckém kraji vloni došlo k nejrychlejšímu nárůstu počtu turistů v rámci celého Česka. Vyplývá to z aktuálních dat Českého statistického úřadu. Návštěvnost narostla téměř o devět procent a více lidí zde také přenocovalo. V regionu se vloni ubytovalo přes tři čtvrtě miliónu hostů.

Že se v našem kraji turistům libí, je zásluha hlavně lidí, kteří v cestovním ruchu pracují. Patří jim proto velké poděkování. Olomoucký kraj podporuje cestovní ruch systematicky nejen jeho propagací, ale třeba investicemi do dopravní infrastruktury,“ uvedl Vladimír Lichnovský, uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů.

Počet hostů se v regionu meziročně zvýšil o 8,8 procent. Celorepublikový průměr přitom nedosahuje ani poloviny z uvedené hodnoty. Potěšitelný je také nárůst přenocování o sedm procent.

Olomoucký kraj se nedávno lidem představil na veletrhu cestovního ruchu Regiontour. V propagaci Hané i Jeseníků bude pokračovat. „Letošní novinkou je zřízení krajské agentury, která bude zastřešovat marketing cestovního ruchu v celém kraji,“ dodal Lichnovský.

ilustrační foto


Poslední změna 13. 02. 2020 12:14:18