Hendikepovaní sportovci dostanou víc peněz. Kraj jim přispěje na závody i sportoviště

23. 04. 2019

Celkem 850 tisíc korun letos rozdělí Olomoucký kraj mezi žadatele o dotaci z programu na podporu hendikepovaných sportovců. Ti mohou peníze použít na zajištění účasti na sportovních akcích nebo třeba údržbu a provoz areálů a jejich vybavení sportovními potřebami.

Hejtmanství nepodporuje jen hráče hokeje, kopané nebo kanoisty. Snaží se přispívat všem bez rozdílu a krajské dotace hendikepovaným sportovcům to jenom dokazují,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu Petr Vrána.

Z celkem šestnácti přijatých žádostí kraj plně nebo částečně vyhověl patnácti požadavkům. 

„Díky příspěvku kraje se tak hendikepovaní reprezentanti mohou zúčastnit například mistrovství světa ve sportovní střelbě, které letos proběhne v Sydney,“ uvedl Vrána.

Další sportovci zamíří také na mezinárodní atletické závody nebo nakoupí sportovní vybavení nezbytné například pro stolní tenis nebo hru boccia. Ta je podobná oblíbenému pétanque, ale přizpůsobena hráčům na invalidním vozíku.

Hendikepovaní sportovci dostanou víc peněz. Kraj jim přispěje na závody i sportoviště     Foto: Sportovní organizace handicapovaných Olomouc


Poslední změna 23. 04. 2019 11:03:10