Hejtmanství podpoří nové myšlenky a inovace

14. 05. 2020

Hejtmanství pomůže Inovačnímu centru Olomouckého kraje (ICOK) s podporou nových podnikatelských myšlenek. V Prostějově a Přerově mají vzniknout takzvané inovační huby, které budou jejich uplatnění v praxi podporovat. Do realizace záměru se zapojí i radnice v obou zmiňovaných městech, která jsou pro tento projekt klíčová.

Huby mají lidem pomáhat rozjíždět podnikání, inovovat jej a rozvíjet spolupráci firem. Hlavně však nabídnou prostor pro vývoj vlastních řešení, nových produktů a uplatnění nových myšlenek,“ uvedla ředitelka ICOK Marie Studená.

Nový projekt je určen jak začínajícím podnikatelům a firmám, tak i těm, které už fungují a v provozu uplatňují inovativní řešení. Huby v budoucnu více propojí soukromý sektor s vědou a výzkumem, podnikatelům umožní sdílení kontaktů, software, testovacích či prototypových zařízení nebo jim zajistí expertní zázemí.

Předpokládáme také, že inovační huby budou poskytovat své služby městům a obcím. Odpovídající nabídka přitom v Olomouckém kraji dosud chyběla. Rádi bychom pro její vytvoření využili zdrojů Evropské unie,“ dodala Studená.

Zájemci o zapojení do projektu nebo lidé, kteří chtějí začít podnikat či například rozjet nový start-up, mohou vyplnit dotazník na adrese https://www.inovaceok.cz/inovacni-hub. Získaná data poslouží k upřesnění nejen těchto projektů vedoucích ke zlepšení podnikatelského prostředí v kraji.

Hejtmanství podpoří nové myšlenky a inovace          Ilustrační foto


Poslední změna 14. 05. 2020 09:43:04