Hejtman jednal s vedením Náměště na Hané. Dům pro hendikepované už má podporu

13. 12. 2019

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk se tento týden sešel se starostkou Náměště na Hané Martou Husičkovou, aby si vyjasnili postoje ohledně plánovaného domu pro hendikepované, který chce hejtmanství v obci postavit. Společně si vysvětlili nedorozumění, jež zbytečně jitřila atmosféru a některé obyvatele obce vedla k sepsání petice proti krajskému záměru.

Schůzka s paní starostkou byla velmi přínosná a konstruktivní. Vedení Náměště proti stavbě domu pro hendikepované nic nemá, jen je potřeba o tom dále jednat a hledat společná řešení,“ uvedl hejtman Okleštěk.

Proti záměru přesídlit do Náměště na Hané dvanáct hendikepovaných klientů z ústavu v Nových Zámcích se postavila část obyvatel obce, kteří sepsali petici. Vadí jim třeba to, jaké místo Olomoucký kraj pro stavbu domu vybral.  

 „Hned v lednu pojedu do Náměště a přímo na místě budeme jednat s vedením obce o dalším postupu a případných alternativách,“ dodal Okleštěk.

Hejtmanství plánuje zrušit ústav pro mentálně hendikepované v Nových Zámcích a jeho klienty přemístit do nových rodinných domů po celém Olomouckém kraji. Podle odborníků je to nejlepší způsob, jak lidi s hendikepem začlenit do společnosti.

Hejtman jednal s vedením Náměště na Hané. Dům pro hendikepované už má podporu


Poslední změna 13. 12. 2019 11:53:27