Dobrovolným hasičům poputují na podporu milióny korun

09. 12. 2021

Téměř třináct miliónů korun chce olomoucké hejtmanství ve svém rozpočtu vyčlenit na činnost a akce dobrovolných hasičů nebo na obnovu a pořízení požární techniky. Podporu už schválila krajská rada a v polovině prosince ji potvrdí ještě krajské zastupitelstvo.

„Cílem těchto dotačních titulů je podpora činnosti spolků dobrovolných hasičů, podpora požárního sportu, reprezentace požární ochrany veřejnosti nebo udržování hasičských tradic. Na dobrovolné i profesionální hasiče se může Olomoucký kraj vždy spolehnout. Svoji nenahraditelnou roli dokázali a dokazují také v době epidemie koronaviru,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Peníze rozdělí hejtmanství v rámci dvou dotačních programů. V prvním půjde o podporu na činnost neziskového a obecně prospěšného charakteru v oblasti požární ochrany, tedy zejména na podporu požárního sportu.

Ve druhém programu pak kraj umožní obcím čerpat finanční podporu například na pořízení či opravy cisternových stříkaček, dopravních a ostatních zásahových vozidel, ale i pořízení osobních ochranných pomůcek hasičů.

Kromě toho bude možné žádat o dotaci na získání řidičského oprávnění skupiny C nebo na kurzy bezpečné jízdy pro členy hasičských jednotek.  

archivní foto


Poslední změna 14. 12. 2021 11:15:13