Dobrovolní hasiči dostali štědrou podporu. Kraj jim rozdělí milióny korun

12. 05. 2021

Na akce a činnost sborů dobrovolných hasičů uvolní letos hejtmanství tři a půl miliónu korun. O podporu si zažádaly desítky organizací. Rozdělení části peněz už schválili krajští radní. Jejich rozhodnutí podpořilo také Zastupitelstvo Olomouckého kraje.

„Na hasiče se může Olomoucký kraj vždy spolehnout a já jim za to velmi děkuji. Svoji nenahraditelnou roli dokázali a dokazují i v době epidemie koronaviru, kdy například lidem v karanténě roznášeli nákupy, pomáhají zajišťovat distribuci ochranných pomůcek i vakcín, distribuují antigenní testy do škol a provádějí další úkony, velmi užitečné pro Olomoucký kraj a jeho obyvatele,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Akce hasičských spolků letos hejtmanství podpoří částkou dva milióny korun. Další jeden a půl miliónu zamíří na podporu jejich činnosti.

Radní dále rozhodli, že finančně podpoří také hasiče v Turovicích. Obec kvůli velké zadluženosti nemůže žádat o krajské dotace tak jako ostatní města a vesnice. „Kraj se rozhodl poskytnout Turovicím, které své závazky řádně splácí, finanční dar na nákup ojetého hasičského automobilu a na výměnu střešní krytiny na hasičárně,“ dodal hejtman Suchánek.

Dobrovolní hasiči dostali štědrou podporu. Kraj jim rozdělí milióny korun     Archivní foto


Poslední změna 12. 05. 2021 07:59:56