Dny dobrovolnictví v Olomouci a Přerově

Datum06.-15. 12. 2018
Místo konáníOlomouc, Přerov
OrganizátorOlomoucký kraj

Olomoucký kraj zvolil adventní čas k vyjádření veřejného poděkování dobrovolnickým organizacím a všem dobrovolníkům působícím v Olomouckém kraji.

Všem těm, kteří bez nároku na odměnu dávající část svého volného času a energie druhým, nebo mají zájem se dozvědět více o dobrovolnické činnosti, je určeno adventní odpoledne v rámci vánočních trhů v Olomouci dne 6.12. 2018 a v Přerově dne 15.12. 2018.

V průběhu obou dní bude zajištěn program, prostřednictvím kterého by Olomoucký kraj rád poděkoval nejen stávajícím dobrovolníkům, ale také předal o dobrovolnictví informace široké veřejnosti. V řadě zahraničních zemí je dobrovolnictví vnímáno jako samozřejmá součást života, neboť dobrovolná činnost má přínos nejen pro příjemce, ale také pro dobrovolníka, kterému přináší nové přátelské vztahy, nové zkušenosti a dovednosti.

Olomoucké vánoční trhy - 6. 12. – moderované odpoledne věnované dobrovolnictví

-        od 13:45 – představení dobrovolnictví a dobrovolnických organizací na pódiu

-        od 14:00 – hudební skupina Dětského domova v Olomouci

-        od 18:00 – Marek Ztracený se skupinou

-        od 19:00 – koledování (zpívání koled s hudebním doprovodem)

 

Přerovské vánoční trhy – 15. 12. – moderované odpoledne věnované dobrovolnictví

-        od 15:00 – představení dobrovolnictví a dobrovolnických organizací

-        od 16:00 – Michal David revival

-        od 17:00 – Olympic revival

-        od 18:00 – Lucie revival

 

Věříme, že adventní čas v rámci vánočních trhů v Olomouci a Přerově bude důstojným místem pro setkání dobrovolníků Olomouckého kraje a předání informací všem, kteří mají zájem o dobrovolnou práci ve svém volném čase.

Prezentaci dobrovolnictví jak ve městě Olomouci, tak Přerově, bude zabezpečovat Maltézská pomoc, o. p. s., která patří v oblasti dobrovolnických služeb mezi etablované a profesionální organizace. V Olomouckém kraji rozvíjí oblast dobrovolnictví už od roku 2004 a je akreditovanou vysílající organizací v oblasti dobrovolnické služby již od roku 2003. Kromě celoročních dlouhodobých aktivit realizuje Maltézská pomoc také ocenění dobrovolníků Křesadlo v Olomouckém kraji (v roce 2018 již 8. ročník) a dlouhodobě usiluje o zapojení dobrovolníků do všech oblastí veřejného života.


Poslední změna 27. 11. 2018 10:11:49