Čokoládové Losiny

Datum25.-26. 09. 2021
Místo konánílouka mezi zámkem a velkolosinskou pralinkárnou
WWWwww.cokoladove-losiny.cz
OrganizátorSpolek Za krásným kopcem

Makovou, burčákovou nebo rakytníkovou zmrzlinu, spoustu čokolády, soutěž o Velkolosinskou buchtu, vystoupení skvělých kuchařů, hry, koncerty a pohybové aktivity nabídne festival Čokoládové Losiny už pošesté o víkendu 25.-26. září. Poprvé se odehraje na novém místě, čokoládový areál vznikne na louce mezi zámkem a velkolosinskou pralinkárnou.

Hlavní festivalový program je připraven na sobotu 25. září. Vystoupí například skvělí kuchaři Roman Ťulpa a Mirek Rýznar, cukrářka Jana Kašparová a studenti Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Jeseník. Ve festivalovém areálu budou moci návštěvníci obdivovat umění dřevořezbáře Karla Šlofa, účastnit se dílniček Ruční papírny Velké Losiny, malovat čokoládou, navštívit medový stánek a ochutnávání dobrot vyvažovat zdravým pohybem.

Pro ty, kteří si chtějí užít Čokoládové Losiny naplno, bude připraveno koloběžkové stanoviště, stan kejklířů, dřevěné houpačky a stavebnice, nordic walking a další zdravé pohybové aktivity.

V rámci festivalu se bude prezentovat řada výrobců kvalitních regionálních potravin. Účast přislíbila Dana Hojgrová, známá pekařka kváskového chleba, chybět nebude stánek s mrazem sušeným ovocem a další překvapení. Sobotní program uzavře koncert revivalové skupiny Viva Italia.

V neděli bude program pokračovat nejen čokoládovým jarmarkem.

Konání akce finančně podpořil Olomoucký kraj.

Čokoládové Losiny


Poslední změna 24. 09. 2021 15:10:52