Cestou soutěže k začátku podnikání

10. 09. 2018

V pondělí 3. září 2018 se u příležitosti možnosti zapojení do projektu „Soutěž a podnikej“ konalo pracovní setkání platformy kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě konané v rámci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje.

Smyslem projektu „Soutěž a podnikej“ je umožnit studentům mít svůj sen, který také budou moci ve spolupráci s odborným mentorem zrealizovat. Letos v září je vyhlašován již 3. ročník soutěže, registrace trvá zhruba jeden měsíc. Studenti se zaregistrují a jednoduše popíší svůj nápad. Ve druhé fázi dostanou od organizátorů samostatný úkol, kterým je v podstatě rešerše o stavu na trhu pro daný typ produktu a příprava podkladů pro podnikatelský plán. V další fázi již vybraní semifinalisté dostanou svého mentora, který jim po dobu zhruba 8 týdnů bude pomáhat připravit podnikatelský plán, předává jim své zkušenosti a připraví je na prezentaci před porotou.

Soutěž má regionální kola a národní finále, do kterého postupují vítězové z regionů. Pro vítěze republikového finále je připravena hlavní cena: obchodní cesta do Chicaga ve Spojených státech amerických. Soutěž je organizována Nadačním Fondem Vzdělávání a Podnikání. Regionální kolo bude realizováno pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje a bude finančně podpořeno z dotačního titulu Program na podporu podnikání.

Více informací o soutěži, harmonogram regionálních kol a kontakt na organizátory je k dispozici na www.soutezapodnikej.cz.

Program jednání a prezentace jsou uloženy ve složce Pořádané akce.

wp-20180903-13-20-30-rich.jpg


Poslední změna 10. 09. 2018 12:47:00