Česko/slovenské okamžiky

Datum07. 10.-23. 11. 2022
Místo konánípěší zóna v Šumperku
OrganizátorČeská tisková kancelář, město Šumperk a Dům kultury Šumperk

Česká tisková kancelář připravila u příležitosti 30. výročí rozpadu Československa novou venkovní fotografickou výstavu. Expozice s názvem Česko/slovenské okamžiky zakotví od 7. října do 23. listopadu na pěší zóně v Šumperku.

Autoři výstavy Česko/slovenské okamžiky vybrali bezmála 130 snímků, které zachycují důležité i méně známé momenty ze společné historie, dvojího rozpadu československého státu, stejně jako vzájemné vztahy Čechů a Slováků v posledních 30 letech. Ambicí není odvyprávět do detailu dějiny Československa a jeho rozdělení. Cílem zpravodajských fotografií je ukázat, co nás spojovalo, ale také rozdělovalo. A to nejen na úrovni politické, ale i snímky z běžného života, kultury či sportu.

Na výstavě jsou i snímky z produkce Československé tiskové kanceláře, které před 30 lety při dělení Československa připadly nově vzniklé slovenské agentuře TASR. Několik vystavených fotografií autoři našli v databázi fotobanky Profimedia, kterou ČTK koupila v červenci 2021.

Vernisáž v Šumperku se uskuteční 7. října ve 13 hodin na pěší zóně před IC Šumperk.

Záštitu nad ní převzal poslanec Parlamentu ČR Michael Kohajda a v Šumperku proběhne ve spolupráci ČTK, města Šumperk a Domu kultury Šumperk.

Česko/slovenské okamžiky


Poslední změna 03. 10. 2022 10:31:25