Cenu kraje dostane fotograf Štreit

27. 04. 2018

Fotograf Jindřich Štreit obdrží Cenu hejtmana Olomouckého kraje za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením za rok 2017. Na svém posledním zasedání o tom rozhodli krajští zastupitelé.

„Z ocenění mám samozřejmě radost. Osobně se mě totiž velmi dotýkají osudy těch, které fotografuji. Moje práce není jen o tom, že je vyfotím. Chci jim prostřednictvím snímků pomoci zlepšit život,“ vysvětlil Jindřich Štreit.

Ocenění uznávaného fotografa navrhl ředitel Vlastivědného muzea v Olomouci Břetislav Holásek. Nominaci odůvodnil tím, že Štreit realizuje v Olomouckém kraji řadu projektů podporujících osoby se zdravotním postižením a mimo jiné spolupracuje s asociací rodičů dětí s dětskou mozkovou obrnou.

Také v našem muzeu vystavoval profesor Štreit snímky, které měly upozornit na to, kolik energie a úsilí dospělé stojí, když chtějí svému dítěti zajistit plnohodnotný život a posouvat ho kupředu,“ uvedl ředitel Holásek.

Jindřich Štreit převezme ocenění z rukou hejtmana Ladislava Oklešťka při zahájení dalšího zasedání krajského zastupitelstva, které proběhne 25. června.

„Jedna fotka dokáže říci víc než mnoho slov. A snímky pana Štreita mluví o věcech, které je potřeba zlepšit a o lidech, kterým musíme pomáhat. Cena za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením skončila v těch správných rukou,“ dodal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

3
1
2


Poslední změna 27. 04. 2018 06:57:09