Burza práce Prostějov

Datum15. 10. 2019
Místo konáníNárodní sportovní centrum, Prostějov
OrganizátorÚřad práce ČR

Jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více než pět desítek významných zaměstnavatelů prostějovského regionu budou mít návštěvníci Burzy práce a vzdělání v Prostějově. Akce proběhne v úterý 15. října 2019 mezi 9.00 – 17.00 hodinou. Letos v nových prostorách, a to v Národním sportovním centru (Za velodromem 7). Na její organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora v Prostějově a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Spolupořadatelem je Statutární město Prostějov. Vstup i veškeré poradenství budou zdarma.

Burza je určena široké veřejnosti. Jejím cílem je představit významné a zajímavé zaměstnavatele, jejich výrobní program a nabídku volných pracovních míst. Firmy seznámí návštěvníky s tím, co v dnešní době požadují od zájemců o zaměstnání a o jaké profese mají především zájem. Na prezentačních stáncích návštěvníci budou moci také shlédnout jejich výrobky, získat podrobnější informace o jejich činnosti a pracovních podmínkách.

Zástupci Úřadu práce ČR zase příchozím poradí s orientací v dalším vzdělávání a podají jim aktuální informace o situaci na trhu práce. Zájemci se od nich mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis či motivační dopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe, nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a poradenských služeb.

Před Národním sportovním centrem si návštěvníci burzy budou moci prohlédnout nejnovější kamion. Zájemci o práci profesionálního řidiče se tak dozví podrobnosti o této profesi přímo z praxe, a to od jednoho z nejlepších profesionálních řidičů v České republice a trenéra v této oblasti pana Rudolfa Pokorného.

K vidění bude exponát malého robota či technika Armády ČR. Další zajímavostí je i měření kvality zraku návštěvníků prováděnou společností BESIP. Příchozí si mohou vyzkoušet také simulátor nárazu vozidla a laserový simulátor. V neposlední řadě se mohou seznámit s činností sportovního lukostřeleckého klubu a také shlédnout exhibici jezdců ve Skateparku.

Burza práce Prostějov


Poslední změna 11. 10. 2019 07:48:42