Burza práce Olomouc

Datum22. 10. 2019
Místo konáníVýstaviště Flora Olomouc
WWWwww.burzapav.cz
OrganizátorÚřad práce ČR

Pod heslem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ proběhne v úterý 22. října 2019 Burza práce a vzdělání v Olomouci – a to od 9 do 17 hodin v pavilonu A na Výstavišti Flora. Vstup zdarma.  Širokou veřejnost srdečně zvou organizátoři burzy - Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, Úřad práce ČR a Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Účast přislíbilo více než pět desítek nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje z nejrůznějších odvětví – počínaje strojírenstvím a elektrotechnikou přes zemědělství, potravinářství, výrobu plastů a lepenkových obalů, stavebnictví až po společnosti z oblasti dopravy a spojů, obchodu, pojišťovnictví, hotelnictví, lázeňství a zdravotnictví. Chybět nebudou ani personalisté z armády a policejních složek. Na burze představí svou vzdělávací nabídku i 25 vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem.

Burza je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol i stávajícím studentům. Všichni dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč.

Návštěvníky určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů (vč. venkovní přehlídky vojenské a policejní techniky). Pro děti a mládež je připravena soutěž o atraktivní ceny na stáncích vystavovatelů a k vidění bude i tzv. Živá knihovna povolání (jedná se o praktické ukázky různých druhů povolání). Dále si zájemci mohou nechat zdarma odborně proměřit kvalitu svého zraku, vyzkoušet si sílu svého dechu, shlédnout 3D tiskárny a roboty v akci, vyzkoušet svůj postřeh a dovednosti na laserové střelnici nebo na trenažerech vojenského či závodního vozidla. Před pavilonem A bude vytvořena „Zóna bezpečí“, kde si milovníci adrenalinu mohou bezpečně vyzkoušet na simulátorech nárazu a převrácení vozidla zážitek z autonehody na vlastní kůži. Dále studenti vystavujících středních škol nabídnou zdarma další služby – stříhání vlasů a líčení, ochutnávku vlastních výrobků, ukázky míchaní nápojů a řadu dalších překvapení.

Nad Burzou práce a vzdělání v Olomouci převzal záštitu i hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Burza práce Olomouc


Poslední změna 14. 10. 2019 11:41:58