Burza práce a vzdělání 2019

Datum24. 09. 2019
Místo konáníPřerov
OrganizátorÚP ČR v Přerově, Okresní hospodářská komora Přerov a Svaz průmyslu a dopravy ČR

Celkem 24 zaměstnavatelů a 15 škol se představí na už 5. ročníku Burzy práce a vzdělání v Přerově. Akce proběhne v úterý 24. září 2019 v Hotelu Jana (Koliby 2) od 9.00 do 16.00 hodin. Na její organizaci se spolupodílí Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Přerově, Okresní hospodářská komora Přerov a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Vstup a veškeré poradenství jsou zdarma.

Burza práce a vzdělání je určena všem, kteří se na vstup na trh práce teprve připravují, ale také těm, kteří hledají práci nebo uvažují o změně profese či vhodné rekvalifikaci.

Na každém ze stánků budou zaměstnavatelé poskytovat informace týkající se náplně práce u jednotlivých profesí, požadavků na vzdělání, postupů při zapracování nových zaměstnanců (např. v případě absolventů), možností profesního rozvoje, benefitů nebo třeba firemní kultury. V návaznosti na požadované vzdělání pak návštěvníci mohou kontaktovat zástupce středních odborných a vysokých škol a probrat s nimi podmínky studia, nabízené rekvalifikace nebo získat bližší informace o zázemí školy.

Nedílnou součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou specialisté Úřadu práce ČR. Zájemci se od nich mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis či motivační dopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a poradenských služeb.

Úmyslem organizátorů je umožnit mladým lidem, jejich rodičům, kariérním poradcům a všem ostatním zájemcům získání užitečných a praktických údajů přímo od zaměstnavatelů, popřípadě vzdělávacích institucí, které nabízejí vzdělání v profesích, jež mají vysoké uplatnění nejen na regionálním trhu práce.

Burza práce Přerov


Poslední změna 19. 09. 2019 15:58:27