Beseda se spisovatelkou Kateřinou Dubskou

Datum30. 03. 2023
Místo konánístudovna Městské knihovny Hranice
OrganizátorMěstská kulturní zařízení Hranice

Beseda s osobitou spisovatelkou Kateřinou Dubskou

Kateřina Dubská vstoupila do literatury románem Člověk Gabriel, ve kterém nastoluje otázku životních hodnot, tolerance a svobody. Jedná se o krásné vyprávění o životě Gabriela, Roma pocházejícího z rodiny kočovníků. Vyprávění o lásce a o snech, o svobodné duši. Kateřina Dubská vystudovala Střední odbornou školu knihovnickou v Brně a posléze andragogiku a sociologii dospělých na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Stala se spoluzakladatelkou vydavatelství Computer Press a ERA, které se specializovalo na odbornou literaturu z oblasti architektury a stavitelství. Iniciovala vznik časopisu ERA 21, který je uznávaným časopisem o architektuře. V roce 2001 založila nadační fond Verda, který podporuje romské učně a studenty.

Dnes žije Kateřina Dubská v Bílých Karpatech a věnuje se psaní knih. Od vydání knihy Člověk Gabriel v roce 2013 bylo vydáno několik dalších jejích knih. Román Dcery, sbírka povídek Malé zázraky, humoristická kniha Z kopce do kopce a nejnověji v roce 2021 další román Hendrixova kytara, inspirovaný příběhem skutečné kytary Jimi Hendrixe a jejího současného majitele.

Akce proběhne ve čtvrtek 30. března od 18 hodin ve studovně Městské knihovny Hranice, Masarykovo nám. 71. Počet míst je omezen kapacitou studovny.

Beseda se spisovatelkou Kateřinou Dubskou


Poslední změna 02. 03. 2023 11:11:41