Už po třiadvacáté se obce v regionu utkají o titul Vesnice roku v Olomouckém kraji

25. 05. 2017

V letošním roce se do soutěže, která je spojená s finančním darem od Olomouckého kraje, přihlásilo celkem patnáct obcí.

V termínu od 13. do 16. června navštíví hodnotitelská komise Bělotín, Čehovice, Dub nad Moravou, Grymov, Haňovice, Hlásnici, Libinu, Němčice nad Hanou, Přáslavice, Příkazy, Radvanice, Rapotín, Svésedlice, Vápennou a Vrbátky.

„Přihlášené obce budou hodnoceny v oblastech, jako jsou koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice. Hodnotí se také občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci i péče o krajinu a připravované záměry nebo informační technologie obce,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Bc. Pavel Šoltys, DiS..

Vítěze vyhlásí hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk v pondělí 26. června 2017 na tiskové konferenci v kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje.

„Olomoucký kraj tuto soutěž dlouhodobě podporuje. V letošním roce uvolnil z rozpočtu 500 tisíc korun. První, druhé a třetí místo v krajském kole soutěže obdrží finanční dar ve výši 100 tisíc korun, kraj také udělí speciální finanční ocenění dalším čtyřem obcím ve výši 50 tisíc korun,“ sdělil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Slavnostní předání ocenění v krajském kole soutěže se uskuteční v pátek 28. července 2017 ve vítězné obci.

Do celostátního kola pak postoupí za každý kraj jedna obec. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže proběhne 16. září 2017 na Jarmarku venkova v Luhačovicích.


Poslední změna 28. 06. 2017 09:38:29