Univerzita Palackého opět hledá podnikavé hlavy

07. 04. 2020

70 tisíc korun, kancelář o velikosti 36 m2 na rok a konzultace od mentorů zdarma čekají na vítěze Podnikavé hlavy v letošním roce. Soutěž už po jedenácté pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP). Soutěžící z řad začínajících podnikatelů, nebo i zkušenější podnikatelé s novým nápadem, se mohou hlásit na stránkách www.podnikavahlava.cz do 18. května.

Ke vstupu do soutěžního klání stačí se zaregistrovat na stránkách www.podnikavahlava.cz a zaslat potřebné dokumenty včetně podnikatelského záměru. Před jeho sepsáním je možné konzultovat jej s mentory VTP UP a poradit se s nimi i o přípravě písemných podkladů.

„Každý ročník je jiný. A já se už těším na ten letošní, na nové projekty a nápady, se kterými soutěžící přijdou. A byl bych rád, aby podnikavci nestrkali svoje projekty do šuplíku, ale aby na nich pracovali, případně přišli k nám na konzultaci a pokračovali. Aby náš stát, naše ekonomika, jenom vzkvétala a rostla na takovýchto projektech, na takovýchto malých firmách,“ uvedl Roman Jurečka, ředitel VTP UP.

Do finále postupuje 10 vybraných soutěžících. Ti své projekty představí odborné porotě 28. května a ještě ten den se dozví, kdo vyhrál. Soutěžící s vítězným projektem mají dále příležitost prezentovat ho před účastníky olomoucké konference UP Business Camp v listopadu 2020, kterou také pořádá VTP UP.

Vítězem jubilejního desátého ročníku se stal student Univerzity Palackého Michal Gabčo, který se svým týmem pracoval na vývoji aplikace MESS. Tato aplikace podrobně mapuje povrch Měsíce. Druhým oceněným nápadem byla hra nejen pro nevidomé Olá od Lucie Částkové a na třetím místě skončil nápad Lukáše Mazocha s názvem EatMe. Ve speciální kategorii Podnikatelka v sukni pak vyhrál nápad Nikoly Smětalové a Blanky Tomečkové s projektem Zubařky.cz.

„Dlho sme sa rozhodovali, či do súťaže vstúpiť. Náš projekt znel vesmírne a nevedeli sme, či sa uchytí v malej Olomouci. Vedeli sme len, že to chceme skúsiť a že tomu projektu veríme. Takže ak váhate, nemáte prečo. Určite Podnikavú hlavu vyskúšajte“, vzkazuje Matúš Fricko, člen vítězného týmu z roku 2019.

Soutěž Podnikavá hlava je pořádána pod záštitou Olomouckého kraje a za finanční podpory generálního partnera Komerční banky.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu www.podnikavahlava.cz.

Univerzita Palackého opět hledá podnikavé hlavy


Poslední změna 07. 04. 2020 08:15:34