Turistická sezóna vrcholí. Olomoucký kraj je jako magnet

25. 08. 2020

Vysokou návštěvnost hlásí všechny turistické atraktivity v Olomouckém kraji. Největší oblibě se těší známé turistické cíle v Jeseníkách i na střední Moravě. Rostoucí počet turistů je živou vodou pro podnikatele, kteří kvůli koronaviru přišli na jaře o tři čtvrtiny klientů.

„Po uvolnění restriktivních opatření proti šíření koronaviru jsme spustili marketingovou kampaň, která lákala lidi na dovolenou v Olomouckém kraji. Aktuální čísla ukazují, že se neminula účinkem,“ sdělil Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje. 

Počet turistů vzrostl v červenci v Jeseníkách meziročně o 37 procent. Rekordní návštěvnost zaznamenal Praděd, Dlouhé stráně a Králický Sněžník. Další statisíce lidí míří na Hanou, kde vyhledávají hlavně památky nebo přírodní atraktivity.

„Rostoucí návštěvnost je skvělou zprávou. Důležité ovšem je, aby byl zájem návštěvníků rozložen na celý region. V kraji je spousta krásných míst, která zatím leží mimo pozornost turistů, přitom jde často o opravdové unikáty,“ uvedl Vladimír Lichnovský, uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu.

Hejtmanství letos kromě propagace Olomouckého kraje podpořilo spoustu konkrétních projektů, které si kladou za cíl zvýšit atraktivitu regionu v rámci celého Česka. Mezi novinky patří například síť cyklonabíječek pokrývající celé Jeseníky včetně dosud méně navštěvovaných lokalit.

Turistická sezóna vrcholí. Olomoucký kraj je jako magnet


Poslední změna 25. 08. 2020 07:03:51