Tohle číslo přinese štěstí a oholí hejtmana

14. 05. 2019

Číslem letošního jara v Olomouckém kraji je cifra 8803540277. Nejde sice přímo o šťastnou desítku, pocit výhry ale přinese také. Jedná se totiž o účet, na který lidé mohou posílat příspěvky do sbírky Oholíme hejtmana. Peníze poslouží na financování rozvozu hendikepovaných dětí na Mohelnicku. Hejtman Ladislav Okleštěk každou došlou korunu zdvojnásobí, a pokud výsledná částka překročí tři sta tisíc korun, dobrovolně se nechá ještě oholit.

„Věřím, že se povede nastřádat co nejvíce peněz. Sice se budu s knírem loučit těžko, ale lidé, pro které je sbírka určena, museli obětovat daleko víc,“ nechal se slyšet hejtman Okleštěk.

Veřejnost mohla pomocí internetového hlasování vybírat hned z osmi projektů, které se o podporu ucházely. Šlo například o seniorklub z Choliny, poradnu pro zadlužené či dětský hospic. Nejvíce hlasů získal záměr přispívat na úhradu nákladů na svoz a rozvoz hendikepovaných dětí do speciální školy v Mohelnici.

„Podporu si zaslouží všechny přihlášené projekty. Už jen to, že se v rámci sbírky Oholíme hejtmana prezentovaly, jim otevřelo dveře k dalším potencionálním dárcům a přispěvatelům,“ dodal Okleštěk.

Finanční příspěvky mohou lidé posílat na účet 115-8803540277/0100. Zapojit se mohou soukromé osoby i firmy. Pokud se do 31. května 2019 podaří nastřádat i s hejtmanovým násobením celkem 300 tisíc korun, Ladislav Okleštěk si oholí knír.

Více na www.oholimehejtmana.cz.

Tohle číslo přinese štěstí a oholí hejtmana


Poslední změna 14. 05. 2019 09:09:30