Střední školy v regionu mohou získat na dotacích až čtvrt miliardy

13. 10. 2022

Střední školy v Olomouckém kraji čekají významné investice. Z Integrovaného regionálního operačního programu totiž mohou v následujícím období získat na projekty, které povedou ke zkvalitnění výuky, až 235 miliónů z evropských fondů. Po přičtení dalších příspěvků od zřizovatelů a státu půjde celkem o 276 miliónů korun.

„Školy už připravily kvalitní projekty, se kterými se chtějí o dotace ucházet. A já věřím, že se povede získat maximum možného. V konečném důsledku půjde o jednu z největších investic do školství za poslední roky,“ uvedl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

O finanční podporu na svoje záměry usilují školy z celého regionu. Jejich projekty se zaměřují hlavně na zkvalitnění výuky a její provázání s praxí. Tak třeba v Jeseníku si plánují vybavit učebnu robotiky, uničovské gymnázium se pokusí vybudovat venkovní učebnu pro přírodní vědy a střední škola v Mohelnici chce nové dílny. 

Vyhlášení dotačního programu IROP by mělo proběhnout ještě letos v říjnu. Podporu školství a vzdělávání si Olomoucký kraj stanovil mezi svoje hlavní cíle. 

Archivní foto


Poslední změna 13. 10. 2022 08:54:13