Program na podporu kultury využili žadatelé do poslední koruny

12. 10. 2022

Velký zájem provázel druhé kolo dotačního programu na podporu kultury v Olomouckém kraji. Celkem se sešlo 112 žádostí, hejtmanství z nich vybralo a podpořilo projekty za 3,7 miliónu korun.

„Jednotliví zájemci o dotaci byli posuzování podle bodového hodnocení – hodnotil se například kulturní přínos akce, její lokální rozsah, dopad na publikum a podobně,“ přiblížil práci hodnoticí komise Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro oblast kultury. Na podporu nakonec dosáhlo 45 žadatelů.

Co do výše finančních prostředků i podpořených žádostí bylo zásadní první kolo uvedeného dotačního programu, kde bylo k dispozici zhruba 25 miliónů korun. Na peníze dosáhly více než dvě stovky žadatelů.

Celková částka, která letos do kultury v kraji směřuje, přesahuje 64 miliónů korun. Zahrnuje podporu investičních projektů, profesionálních souborů i památkové péče.

Naší snahou je podpořit kvalitní nabídku kultury v našem regionu. Ta byla v minulosti zasažena epidemií covidu-19 a ani současná drahota kultuře nenahrává. Proto si podporu určitě zaslouží,“ dodal radní Žůrek.

Program na podporu kultury využili žadatelé do poslední koruny; Ilustrační foto: Dalibor Peřina, Hanácký folklorní spolek


Poslední změna 12. 10. 2022 09:34:03