Pozvánka na seminář k výzvě malého grantového schématu Programu Řádná správa věcí veřejných v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021

26. 02. 2020

Ministerstvo financí ČR pořádá Kontaktní seminář pro zástupce měst a obcí a jejich zájmová sdružení z České republiky, který se uskuteční dne 31. března 2020 v Kaiserštejnském paláci v Praze (Malostranské náměstí).

Účastníci budou mít jedinečnou příležitost se v Praze setkat se zástupci municipalit z Norska, Lichtenštejnska a Islandu a osobně s nimi projednat možnosti budoucí projektové spolupráce. Blíží se totiž termín vyhlášení výzvy malého grantového schématu (MGS) Programu Řádná správa věcí veřejných, který je podpořen z Fondů EHP a Norska 2014 – 2021.

Cílem MGS je přispět k zajištění kvalitní veřejné správy, která je otevřená, transparentní, odpovědná veřejnosti, efektivní a umožňuje zapojení veřejnosti do rozhodovacích procesů. Právě podpora zapojení občanů do rozhodovacích procesů a veřejných konzultací je hlavním tématem připravované výzvy. Jejím specifikem bude podmínka povinné spolupráce se subjekty z Norska, Lichtenštejnska nebo Islandu.

Pokud vás toto téma zajímá a plánujete se ucházet o grant z Fondů EHP a Norska, zaregistrujte svou organizaci zde. Vzhledem k omezené kapacitě je možné registrovat pouze jednoho zástupce za organizaci. Zároveň Vás žádáme o přeposlání pozvánky na obce ve Vašich ORP.

Pracovním jazykem semináře je angličtina.

Registrace je otevřena do pátku 13. března 2020, nebo do naplnění kapacity.

V případě jakýchkoli dotazů se obracejte na e-mail petr.sulzenko@mfcr.cz.

Více informací k programu Řádná správa najdete zde.


Poslední změna 06. 03. 2020 10:29:59