Po kraji bezpečněji. Hejtmanství podpoří stavbu cyklostezek a přechodů

02. 04. 2019

Zase o něco bezpečněji se bude lidem cestovat po Olomouckém kraji. Hejtmanství totiž také letos přispěje městům a obcím na stavbu nových cyklostezek a přechodů pro chodce. V obou dotačních programech rozdělí celkem 21,5 miliónu korun.

Nová cyklostezka propojí například obce Dolany a Bělkovice – Lašťany. Po bezpečnější trase mimo frekventovanou silnici projedou lidé také mezi Bystročicemi a Nedvězím nebo přes Leštinu,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Podmínky dotačního programu splnilo celkem osm žadatelů, kteří od kraje dostanou dohromady více než 12,6 miliónu korun. Zbývající peníze hejtmanství převede do programu, jehož cílem je podpora opatření pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu a budování „zeber“.

O dotaci na rekonstrukci přechodů pro chodce, míst pro přecházení, autobusových zastávek a na výstavbu i opravy chodníků byl mezi obcemi a městy jako vždy velký zájem. Obdrželi jsme šestnáct žádostí, které podpoříme téměř v plné požadované výši,“ doplnil náměstek Zahradníček.

Nově vznikne například chodník a autobusová zastávka v obci Mutkov, zpomalovací ostrůvek v Třebčínské ulici v Lutíně nebo chodník v Mladějovicích.

Seznam hodnocených žadatelů o dotaci na cyklostezky v roce 2019:

Bělkovice – Lašťany, Bystročice, Dolany, Dubicko, Leština, Postřelmov, Prostějov, Skalička

Seznam žadatelů o dotaci na bezpečnostní opatření v roce 2019:

Bratrušov, Domašov u Šternberka, Hranice, Hraničné Petrovice, Hustopeče nad Bečvou, Kokory, Konice, Libina, Lipník nad Bečvou, Lipová – lázně, Lutín, Mladějovice, Mutkov, Svésedlice, Šternberk, Zábřeh

Po kraji bezpečněji. Hejtmanství podpoří stavbu cyklostezek a přechodů


Poslední změna 02. 04. 2019 10:11:28