Olomoucký kraj vede nová tvář

08. 07. 2019

Stačilo pár minut a hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk přišel o svůj typický knír. V pondělí 8. července ho o něj připravil holič v lazebnickém salonu Capone Barbershop. Hejtman vloni slíbil, že zdvojnásobí každou korunu, kterou lidé pošlou na charitativní konto, a pokud celková suma přesáhne 150 tisíc korun, nechá se navíc oholit. Zmiňovaná částka se díky projektu Oholíme hejtmana objevila na veřejném účtu ještě před začátkem letních prázdnin.

Řekl jsem to už několikrát a řeknu to znovu. Sice jsem přišel o knír, ale podařila se skvělá věc – pomoci hendikepovaným dětem, které v životě ztratily daleko víc,“ uvedl hejtman.

Vybrané peníze poslouží na dopravu dětí do speciální školy v Mohelnici. O podporu projektu Oholíme hejtmana se ucházelo celkem osm organizací mezi nimi například Senior klub v Cholině nebo dětský hospic. Konečného adresáta veřejné podpory vybrali lidé formou internetového hlasování.

Na konto 115-8803540277/0100 mohou dárci posílat peníze dál. Sbírkový účet bude otevřen až do 31. března 2020.

„Cítím se trošku jako nahej v trní. Než se ale sbírkové konto uzavře, budu mít už knír určitě zpátky. Třeba se pak zase o něco vsadím,“ zažertoval Okleštěk.

Více fotografií ZDE.

Olomoucký kraj vede nová tvář


Poslední změna 08. 07. 2019 14:45:20