Obce soutěží o titul Vesnice Olomouckého kraje 2015

07. 05. 2015

Již po jednadvacáté se obce v regionu utkají o titul Vesnice roku Olomouckého kraje spojený s finančním darem od Olomouckého kraje. Vítěze z 11 přihlášených obcí vyhlásí hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil v pátek 12. června 2015 na tiskové konferenci v kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Slavnostní předání ocenění v krajském kole soutěže se uskuteční v pátek 24. července 2015 ve vítězné obci.

Do celostátního kola pak postoupí za každý kraj jedna obec. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže se uskuteční u příležitosti konání Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů "Písní a tancem" v sobotu dne 19. září 2015 v Luhačovicích.

V letošním roce bude v Olomouckém kraji v termínu 8. – 11. června 2015 navštíveno a hodnoceno 11 přihlášených obcí: Babice, Dlouhá Loučka, Dub nad Moravou, Haňovice, Hněvotín, Mořice, Němčice nad Hanou, Černotín, Křtomil, Rouské, Rapotín.

Přihlášené obce budou hodnoceny v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie.

Olomoucký kraj tuto soutěž dlouhodobě podporuje a v letošním roce uvolnil z rozpočtu 500 tisíc korun. Druhé a třetí místo v krajském kole soutěže obdrží finanční dar ve výši 100 tisíc korun, dále kraj udělí speciální finanční ocenění čtyřem obcím ve výši 50 tisíc korun. Olomoucký kraj se bude podílet také na spolufinancování nákladů na uspořádání slavnostního vyhlášení vítězů krajského kola soutěže ve vítězné obci částkou ve výši 100 tisíc korun.

Soubor typu docxSeznam přihlášených obcí do soutěže Vesnice Olomouckého kraje roku 2015(14,5 kB)DOCX | PDF
Soubor typu xlsxHodnotitelská komise - seznam členů(11,8 kB)XLSX | PDF


Poslední změna 19. 05. 2015 10:44:02