Křesadlo 2019

17. 10. 2019

Vážené dámy, vážení pánové,

po roce opět přichází možnost ocenit významné dobrovolníky Olomouckého kraje cenou Křesadlo 2019. Letošní předávání cen se v Olomouckém arcibiskupském paláci uskuteční již po deváté a vy můžete nominovat osoby, které si za svoji významnou dobrovolnickou činnost zaslouží ocenění. 

I vy můžete nominovat osoby, které se ve vaší obci zasloužily o rozvoj společnosti, kultury, kultivaci veřejného prostředí, či se staraly o druhé osoby, ať již při výchově mládeže či při pomoci seniorům. Na webu www.kresadlo-ok.cz naleznete nominační formulář a pravidla, jak dobrovolníka přihlásit. Též jsou zde kategorie, do kterých je možné dobrovolníky zařadit. 

V rámci vyhlášení ceny Křesadlo 2019 předá Olomoucký kraj v letošním roce třem oceněným dobrovolníkům také cenu GOAL, která byla ustanovena na základě dohody s partnerským regionem GRADD v americkém státě Kentucky. Vybrané laureáty čeká týdenní cesta do USA hrazená oběma partnerskými regiony, kde se blíže seznámí s činností dobrovolnických organizací, které mají ve Spojených státech dlouhou tradici.

 

Podmínkou je, aby nominovaný dobrovolník byl se svojí nominací seznámen a souhlasil s ní. Dále je potřeba zaslat do 31. října nominační formulář e-mailem na info@kresadlo-ok.cz a též tištěnou formou na Maltézskou pomoc se sídlem v Olomouci na adrese Wurmova 7. Nominace, které budou zaslány pouze elektronicky nebudou přijaty k hodnocení.

 Nominace došlé v termínu posoudí hodnoticí komise a vybere osm dobrovolníků, kteří obdrží cenu Křesadlo za rok 2019 a cenu GOAL.

V příloze přikládáme tiskovou zprávu spolu s letákem, který lze snadno sdílet na sociálních sítích.

Soubor typu pdfLeták - Křesadlo 2019(359,1 kB)stáhnout
Soubor typu docxTisková zpráva(205,7 kB)stáhnout


Poslední změna 17. 10. 2019 12:45:19