Krajský úřad získal zlato za společenskou odpovědnost

08. 06. 2023

Už třetím rokem pracuje Krajský úřad Olomouckého kraje na rozvoji systému společenské odpovědnosti. Jedná se například o ekologické a sociální aktivity, které organizace vykonávají nad rámec legislativních požadavků, zkrátka dělají něco navíc. Za dlouhodobé uplatňování tohoto přístupu teď úřad získal první místo v Cenách Ministerstva vnitra za kvalitu a inovace ve veřejné správě. Ocenění převzali zástupci kraje ve středu 31. května v rámci konference Moderní veřejná správa.

„Ocenění si velmi vážím, protože je vidět, že různé aktivity, které realizujeme, měly a mají smysl. Těší mě i významný posun, v loňském roce jsme totiž převzali ocenění za zavedení systému řízení společenské odpovědnosti a o rok později jsme obdrželi cenu za uplatňování tohoto přístupu,“ raduje se z ocenění Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Koncept společenské odpovědnosti se zaměřuje na čtyři stěžejní oblasti, a to ekonomickou, sociální, environmentální a péči o zaměstnance. Úřad každoročně nastavuje akční plány s konkrétními aktivitami. Ty, za které získal úřad ocenění, se týkají především oblasti životního prostředí, filantropické činnosti a dobrovolnictví zaměstnanců.

„Zaměstnanci se zapojili například do darování krve, potravinové sbírky nebo také pravidelně nakupují adventní kalendáře a vánoční hvězdy pro dobrou věc. Zaměřujeme se i na vzdělávání, například v rámci letního příměstského tábora budeme s dětmi mimo jiné probírat, jak se starat o přírodu kolem nás. Neustále přemýšlíme, jak aktivity dále rozšířit,“ dodává Renáta Vrbová, manažerka kvality Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Společenská odpovědnost se netýká jen zaměstnaneckých aktivit, ale také služeb pro občany. Za cíl si krajský úřad klade například jejich zefektivnění, ve smyslu zvýšení uživatelského komfortu pomocí robotizace procesů. Úřad do svých plánů zahrnul i rozvoj dobrovolnictví v krajských příspěvkových organizacích ve spolupráci se svými partnery.

Krajský úřad získal zlato za společenskou odpovědnost


Poslední změna 09. 06. 2023 12:35:32