ESÚS NOVUM společnost s ručením omezeným

Evropské seskupení pro územní spolupráci NOVUM je seskupením šesti českých a tří polských subjektů. Do rejstříku evropských seskupení pro územní spolupráci bylo podle polského práva zaregistrováno dne 16. prosince 2015. Sídlem seskupení je Jelení Hora.

 

Zakladatelé a členové seskupení

Dolnoslezské vojvodství, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Euroregion Nisa – regionální sdružení, Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska – Euroregion Glacensis, Sdružení polských obcí Euroregionu Nisa, Sdružení polských obcí Euroregionu Glacensis.

 

Základní dokumenty

Úmluva o zřízení ESÚS NOVUM s ručením omezeným

Stanovy ESÚS NOVUM s ručením omezeným

 

Cíl ESÚS NOVUM

Naplňování koncepce „Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí 2014-2020“ a řešení nadregionálních úkolů a problémů především v rámci programu přeshraniční spolupráce s Polskem.

 

Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí 2014-2020 je k dispozici ke stažení níže:

Soubor typu pdfStrategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí 2014-2020 (SISCPP)(865,3 kB)stáhnout
Soubor typu pdfPříloha č. 1 SISCPP (Analytická část - české území projektu)(3,2 MB)stáhnout
Soubor typu pdfPříloha č. 2 SISCPP (Analytická část - polské území projektu)(3,9 MB)stáhnout
Soubor typu pdfAkční plán k SISCPP(370,7 kB)stáhnout

Aktuality

07.12.2021 - ESUS Novum pořádá webinář k publikaci „Atlas lázní česko-polského pohraničí“

Dne 15. 12. 2021 od 9:00 proběhne online webinář, na kterém Univerzita Palackého v Olomouci představí „Atlas lázní česko-polského pohraničí“, který vznikl v rámci projektu „Lázeňství na česko-polském pohraničí a jeho vliv na regionální rozvoj – Spa4 Development“.

22.04.2020 - Projekt ,,Jak zachraňujete u Vás" byl oceněn Evropským výborem regionů

Projekt „Jak zachraňujete u vás“ byl oceněn Evropským výborem regionů, který ho umístil do „Monitorovací zprávy aktivit ESÚS v letech 2018-2019“ jako příklad dobré praxe v oblasti přeshraniční spolupráce ve zdravotnictví a záchranářství.

22.04.2020 - Projekt TARGET-CE byl oficiálně zahájen!!

Projekt přizpůsobuje a zavádí nástroje ICT, finanční modely, plány aktivit a školící materiály v oblasti energyffiency pro místní a regionální samosprávy. TARGET-CE směřuje k tomu, stát se vlajkovým projektem v oblasti energetické efektivity ve Střední Evropě, nabízejícím nová řešení pro veřejné budovy.

Projekt TARGET-CE byl oficiálně zahájen!!

23.06.2017 - Valné shromáždění ESÚS Novum zasedalo v Duszniki Zdrój

Ve středu 21. června se v Muzeu papírnictví v polském městě Duszniki Zdrój uskutečnilo zasedání Valného shromáždění Evropského seskupení pro územní spolupráci NOVUM s. r. o. Zasedání se zúčastnili zástupci všech devíti členských subjektů. V rámci zasedání byly představeny projekty připravované seskupením v rámci evropských a národních dotačních programů. Valné shromáždění dále schválilo zprávu o činnosti seskupení a zprávu o hospodaření za rok 2016, včetně zprávy auditora, dále se zabývalo plánem další činnosti a návrhem rozpočtu na rok 2017.

09.10.2016 - Konference k přeshraničnímu zápisu papíren na listinu UNESCO

Evropské seskupení pro územní spolupráci NOVUM uspořádalo ve dnech 6. a 7. října v Duszniki Zdrój konferenci k projektu „Po stopách společného dědictví“. Tato konference si kladla za cíl podpořit společný zápis Papírenského muzea Duszniki Zdrój a Ruční papírny ve Velkých Losinách na list světového dědictví UNESCO. Jednalo by se o první společný zápis subjektů z České republiky a Polska. Představitelé obou zmíněných subjektů se zde setkali se zástupci státních a krajských institucí, zástupci Vratislavské univerzity, Ministerstva kultury Polska, Národního památkového ústavu České republiky a prodiskutovali možnosti dalších aktivit společného projektu. Součástí konference byla také prohlídka Papírenského muzea v Duszniki Zdrój a Ruční papírny ve Velkých Losinách.

Konference k přeshraničnímu zápisu papíren na listinu UNESCO

archiv aktualit »

Kontakty

Mgr. Edita Málková

projektový manažer
Odbor strategického rozvoje kraje
oddělení regionálního rozvoje
   585 508 388 e.malkova@olkraj.cz
Jeremenkova 1211/40b, 77900 Olomouc, patro 12, kancelář: 1206


Poslední změna 09. 12. 2022 08:44:10