Dětský svět ve Vlastivědném muzeu v Olomouci

Datum01. 12. 2022-27. 08. 2023
Místo konáníVlastivědné muzeum v Olomouci
OrganizátorVlastivědné muzeum v Olomouci

Proměny dětství za posledních 200 let přiblíží výstava Vlastivědného muzea v Olomouci. Dětský svět – dítětem v 19. a 20. století se otevře v největším výstavním sále sv. Kláry 1. prosince a přístupný bude až do srpna příštího roku.

Výstava je tematicky rozdělená do jednotlivých období, která se životem dítěte bezprostředně souvisí. Návštěvníky provede těhotenstvím, porodem a péčí o malé dítě. Další část se věnuje školským zařízením všech typů. Opatrovnám a jeslím, mateřinkám, základním školám i středním či odborným školám. Návštěvníci se také dozví, od kdy děti začaly mít vlastní pokoj a opomenuta nebude ani dětská móda. V neposlední řadě výstava upozorní i na to, že se změnil způsob trávení volného času.

Výstava, která potrvá od 1. prosince do 27. srpna příštího roku, se skládá z předmětů ze sbírek Vlastivědného muzea v Olomouci, ale také několika dalších institucí: Městského muzea a galerie Polička a Centra Bohuslava Martinů v Poličce, Muzea Komenského v Přerově, Muzea východních Čech v Hradci Králové, Regionálního muzea a galerie v Jičíně-Muzea hry, Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě, Vlastivědného muzea v Šumperku a Východočeského muzea v Pardubicích.

Dětský svět ve Vlastivědném muzeu v Olomouci


Poslední změna 16. 11. 2022 15:10:39