Bohatá nabídka vzdělávání na Sluňákově

30. 08. 2022

V nadcházejícím školním roce připravilo centrum ekologických aktivit města Olomouce – Sluňákov pro pedagogy bohatou a pestrou nabídku seminářů, workshopů a exkurzí. Nově je vzdělávání určena také lidem z řad veřejnosti, kteří se zajímají o nejrůznější environmentální témata.

Účastníci se seznámí s novými lektory, potkají také známé tváře, vyzkouší si aktivity z ověřených metodik i nové inovace a budou diskutovat o aktuálních environmentálních tématech výchovy. To vše se bude odehrávat v krásných prostorech nízkoenergetického domu a přilehlé galerie v přírodě.

„Oslovili jsme odborníky z nejrůznějších oblastí, kteří mohou pedagogům nabídnout nejen své znalosti, ale také nové přístupy v práci s žáky. Proto se účastníci mohou těšit například na Jana Krajhanzla, který je naučí, jak hovořit s dětmi o změně klimatu nebo na Ninu Rutovou, která je expertka na čtenářskou gramotnost a kritické myšlení.“ vysvětluje Pavlína Vrbová, koordinátorka seminářů ve Sluňákově.

První seminář se uskuteční již 22. září a nese název Venkovní učitel. Jeho průvodkyní bude Petra Koppová. Další nabídku seminářů lze nalézt na stránkách www.slunakov.cz/seminare.


Poslední změna 30. 08. 2022 07:42:49