Běžkaři mohou využít nové služby. Ukáže jim polohu rolby i kvalitu sněhu

12. 01. 2022

Milovníci běžeckého lyžování v Jeseníkách mohou využít novou on-line službu. Webové stránky jdemenabezky.cz jim ukážou, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí.

„Výhodou nových webových stránek je jejich uživatelská přívětivost. Portál se navíc bude do budoucna rozšiřovat o nové informační služby. Olomoucký kraj pravidelně přispívá na údržbu běžkařských tratí – každoročně jde o částku ve výši 900 tisíc korun,“ řekla Milada Sokolová, uvolněná zastupitelka Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu.

V Jeseníkách si lidé mohou v případě dobrých sněhových podmínek zaběžkovat na stovkách kilometrů tras. Jak jsou upravené, mohou zjistit právě na webu jdemenabezky.cz. Trasy jsou rozdělené do několika okruhů a odlišené barvami. Běžkaři po najetí myší na příslušný symbol uvidí, zda je trať upravena a kdy jí rolba projížděla naposledy. Další symboly upozorňují na nebezpečí, kterými jsou třeba těžba dřeva nebo zledovatělý povrch.

K dopravě do hor mohou lidé využít skibusy. Ty budou do Jeseníků jezdit až do poloviny března. Jízdní řád najdou zájemci na: https://www.jeseniky.cz/cz/aktuality/k2700-zimni-aktivity/94-skibus-bude.html

Běžkaři mohou využít nové služby. Ukáže jim polohu rolby i kvalitu sněhu. Foto: Martin Pokorný
Skibus


Poslední změna 12. 01. 2022 13:56:30