Archiv aktualit

08.03.2024 - Od 1. července bude hlášení k zaměstnávání cizinců výhradně jedním ze tří digitálních kanálů

Změna postupu od 1. července 2024, které se týká povinnosti hlášení k zaměstnávání cizinců Úřadu práce ČR. V rámci zlepšování služeb a modernizace úřadu bude přistoupeno k digitalizaci tohoto úkonu.

16.02.2024 - Podnikatelem roku Olomouckého kraje je firma BG7 global rodiny Brázdilů

Ocenění EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje bylo letos uděleno hned trojici podnikatelských osobností. Z rukou vedoucí partnerky EY Martiny Kneiflové a hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka si jej převzali Ladislav Brázdil a jeho synové Ladislav a Jiří. Jejich společnost BG7 global s. r. o. se zabývá vývojem a výrobou lehkých konstrukcí pro široké spektrum odvětví od automobilového průmyslu přes elektrotechniku až po vodohospodářství.

16.01.2024 - Kraj vydal dvě nové publikace – představují významné firmy a regionální výrobky

Olomoucký kraj vydal dvě nové publikace, které se zaměřují na podporu místního podnikání a regionální produkci. Kniha Významné firmy Olomouckého kraje prezentuje nejúspěšnější podniky a významné zaměstnavatele působící na území kraje. Katalog regionální produkce v Olomouckém kraji se zaměřuje na propagaci místních výrobků a produktů.

04.12.2023 - Starostové a další zástupci obcí a měst z kraje se setkali k tématu umělá inteligence

Olomoucký kraj uspořádal v úterý 28. listopadu 2023 setkání k tématu umělá inteligence pro zástupce obcí, městysů a měst z Olomouckého kraje. Setkání se zúčastnili zejména starostové a pracovníci obecních a městských úřadů či magistrátů.

13.02.2023 - Titul Podnikatel roku 2022 Olomouckého kraje získal muž, jehož firma nabízí lepší pohled na svět

Gerald Rausnitz, jehož firma Meopta Group působí v Přerově, získal titul EY Podnikatel roku 2022 Olomouckého kraje. Podnik zaměstnává 1 800 lidí a jeho tržby se předloni vyšplhaly na 3,6 miliardy korun. „Lepší pohled na svět“ – to je krédo, kterým se společnost při výrobě optiky řídí.

08.11.2022 - Kraj rozdal ceny za společenskou odpovědnost. Zvítězila univerzita i firmy

Společensky odpovědný může být každý. Ne každý ale získá Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost. V pondělí 7. listopadu se to podařilo firmám Designfoods, weba Olomouc a Farmak. V kategorii obcí si cenu převzal Prostějov a za organizace Univerzita Palackého v Olomouci. Mezi mikropodniky a živnostníky zabodovalo BEC družstvo. Speciální ocenění za přínos v uplatňování principů společenské odpovědnosti získala organizace Czechitas.

12.09.2022 - Šikovní podnikatelé mohou opět usilovat o prestižní ocenění

Přihlášky je možné podat do 21. října s tím, že výsledky budou známy příští rok na jaře.

18.05.2022 - Startuje druhý ročník soutěže Cena hejtmana za společenskou odpovědnost

Firmy, neziskovky, živnostníci, ale také školy a obce se mohou hlásit do soutěže o Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost. Dobrovolné uplatňování zásad společenské odpovědnosti přináší konkurenční výhody a je pozitivně vnímáno jejich okolím.

08.02.2022 - Kraj má nové podnikatele roku. Ocenění míří na Hanou

Pod záštitou Josefa Suchánka, hejtmana Olomouckého kraje proběhlo v úterý 8. února vyhlášení šestnáctého ročníku soutěže EY Podnikatel roku 2021 Olomouckého kraje. Držiteli ocenění se stali Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána, jejichž žaluzie NEVA můžete najít na budovách po celém světě

30.03.2021 - Podnikatelem roku 2020 se v Olomouckém kraji stal Oldřich Svoboda

S podnikáním začal netradičně. Oldřich Svoboda se do založení vlastní firmy pustil v důchodu a po překonání těžké nemoci. Teď jeho společnost MONTIX zaměstnává na osm set lidí. Ve středu 31. března získal prestižní titul EY Podnikatel roku 2020 Olomouckého kraje. V rámci online přenosu vyhlášení výsledků blahopřál vítězi také hejtman Josef Suchánek, který nad krajským kolem soutěže převzal záštitu.

01.10.2020 - Hledáme podnikatele roku. Značka: s poutavým příběhem

Už patnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje odstartoval v těchto dnech. Vítězem se může stát fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a který aktivně působí v jejím vedení. Tato společnost musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců.

21.11.2018 - Řídící výbor Memoranda o vzájemné spolupráci v aktivitách v oblasti Smart City jednal o možnostech spolupráce v oblasti chytrých řešení

Dne 24. 10. 2018 se setkal řídící výbor Memoranda o vzájemné spolupráci v aktivitách v oblasti Smart City.